TRIPLE-S LINK STUFF TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK FOLLOW BACK
Assalamualaikum!

Just a normal human name Siti Sarah Sophia #TRIPLE-S. Nothing much. Nothing special. 15. #SMKDJ #DJians #BLINKERS

Tagboard!


My Post


Thanks Bear

Photobucket
Layout Designer
♥gadis Prety
Others:



Happy Birthday, Ibu!
Entry updated on Wednesday, 1 January 2014
Entry got 0 comments | Fly to top :3

*gambar cilok dari Google* >.<
Hi guys! Happy new year! Tak sangka, cepat dah masa berlalu. Triple S rasa masih pada tahun 2012 but now, dah 2014?! Serius, terkezzut! >.< Lewat dua tahun Triple S ni. Hehe... By the way, tajuk kenapa lain? Tak naklah buat tajuk Happy New Year! No, no, no, no. Nak buat kelainan sikit. Hehe. (lain 'sangat'! :P )
Happy Birthday, Ibu! May Allah bless you always! I love you so very much! Without you, I am nothing. Today, ibu officially futt... futt... Ehem! 40. :3 (susah sangat nak bagitau!) But look at my mum's face, tak macam 40 kan? Oh ya, itu gambar bulan November 2013 kay. Nak ambil hari ni punya tak sempat sebab ibu keluar shopping dengan ayah. :3 (yang pastinya, bermacam-macam Triple S suruh ibu & ayah belikan. HUAHUAHUA)
Rasanya, ibu & ayah pergi Parkson. Beli handbag baru. Ayah belanja ek? :3
Ibu, I'm jealous of you! Walaupun dah masuk 40, you're still pretty! Not like me! Umur 14 (2013) but kakak sepupu kata macam 21. :3 Matured. Huhu...
Tahun lepas dan dua tahun lepas, serius Pia takut bila ibu disahkan ada tyrox. Bila dengar cerita, arwah abang ibu meninggal sebab penyakit tu, Pia bertambah takut! Pia cuba buang perkara negatif dalam kepala Pia. Ibu makin kurus dan a bit cengkung. But, beberapa bulan kemudian, alhamdulillah, ibu back to normal. Pia happy sesangat! Ibu dah okey until now. Dah tak de nak kena pantang bagai. ALHAMDULILLAH...

Ingat lagi, mak datang rumah. Triple S bersiap nak pergi sekolah (sesi petang) Ibu keluar hantar Udin & Ana rasanya. Mak tengok keadaan rumah kitorang. Tanya macam-macam then nak bezakan antara ibu & Mok Da. Triple S dah 'panas' masa tu tapi pendam je dalam hati. Sabar... Orang tua perlu dihormati...
'Ibu, ibu. Mok Da, Mok Da. Memanglah berbeza. Orang lain-lain! Ibu Pia, ibu Pialah! Jangan nak samakan dengan ibu Nurul!' - Triple S

Kata-kata itu hanya mampu diluahkan di dalam hati atas dasar hormat. Mulut mak tak henti-henti bezakan lagi! Rasanya, hati Triple S dah rentung. Feeling like 'membakar' diri sendiri dan mak. Sabo jelah... Then, tak tahan punya fasal, Triple S terlepas cakap,

"Ibu sakitlah!" - Triple S

Hah, kau! Tahu pun diam lepas Triple S cakap ibu sakit! Lagipun, ibu kena jaga 6 orang anak! Mok Da setakat 3 orang anak, baik tak payah! *flip hair. HOHOHOHOHO

Mulalah mak macam nak canang satu dunia ibu Triple S sakit! Suka hatilah! Tak heran!

Tadi terdengar ibu cakap dengan, sape entah. Sama ada, Su E, Auntie or Pak Lang. Or nenek. Maybe orang itu suruh ibu beli kek. Dengar ibu cakap,

"Malaslah nak beli kek! Tunggu birthday Ana & Pia!" - Ibu

Kenapa Triple S fikir empat orang itu yang call ibu? Because ibu kecek klate! Hehe...

Sorry ibu, tak de hadiah. Huhu... Pokai! :( But I'll try my best to do something for you. :)

Anyway ibu, I still love you 'till Jannah. You are my only mom. Tiada orang lain yang lebih layak dari ibu. :)
Sorry, ibu. Nampak half je! >.<


At Pantai Puteri, Melaka.

At Bukit Melawati.
Actually, ada satu lagi gambar tapi ibu tak bagi upload sebab gambar tu ibu jelir lidah. T_T

At Shah Alam


Triple S

Labels: , ,

Post a Comment

Done read my entry? Wanna comment? My pleasure...