TRIPLE-S LINK STUFF TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK FOLLOW BACK
Assalamualaikum!

Just a normal human name Siti Sarah Sophia #TRIPLE-S. Nothing much. Nothing special. 15. #SMKDJ #DJians #BLINKERS

Tagboard!


My Post


Thanks Bear

Photobucket
Layout Designer
β™₯gadis Prety
Others:
β™₯ β™₯ β™₯



Hidden Supporter
Entry updated on Saturday, 9 January 2016
Entry got 2 comments | Fly to top :3

Bismillah...

Triple S nak share cerita mengenai beberapa orang ini...
Rasanya ada 3 orang tapi sorry, Triple S ingat 2 je... 😭

First
Triple S print satu cerita (Triple S tak suka panggil karya Triple S as 'karya' or 'novel'. Rasa tak layak 😒) Triple S sebab kawan-kawan nak baca. Then, one of my friend, Hashwria (pronouce the name as Hash-ri-ya), she's so kind, guys... we just get to know each other since last year.
Tahu apa dia kata?
"Once any of your novels been published, I wanted to be the first person to get your novel!"
I was like... "thanks!", masa tu rasa macam ada supporter... (and to be honest, Triple S ada rasa kurang percaya sebab well... kepercayaan tu hilang selepas diTIKAM BELAKANG). And ada jugaklah rasa terkejut sebab dia bukan malay tapi baca novel melayu. Tapi tak peliklah. Kawan Triple S yang mintak print cerita Triple S tu pun bukan melayu :)

Second
Triple S tak ingat siapa yang cakap tau... tapi dia ada cakap lebih kurang macam Hashwria...
"Saya akan jadi orang pertama beli novel awak!"
Rasanya ada seorang ni yang cakap... tapi Triple S tak mak mention. Takut pula orang lain yany cakap, orang lain pula yang Triple S mention. Dalam tak sedar, Triple S dah kecilkan hati dia.
No, no, no!
Percaya tu masih kurang,
"Orang lain pun cakap macam tu!", yess Triple S balas.

Until...

Third
Pagi tadi, (9 Januari 2016, Sabtu) pergi sekolah untuk khidmat masyarakat. Tolong cikgu buat deco for majlis persaraan Pn. Ashimah (pengetua). Semua duduk kat tangga (dok deco tangga haha).
Cik Azmah tanya pasal cerita yang Triple S dah buat.
"Sarah dah siap cerita Sarah buat? Dah berapa dah?"
Triple S ragu-ragu sebenarnya nak jawab. Banyak dah buat tapi half of it tak siap lagi πŸ˜‚ tapi benda tu jugaklah yang Triple S balas :3
"Mana cerita tu? Cikgu nak baca"
"Err... tak pela cikgu" gelak. Malu sebenarnya :3
Then Aufa bagitahulah proses satu cerita Triple S buat ni (kenapa Aufa lebih tahu, nanti... ;) )
Aufa and Cik Azmah jelah yang balas-balas cakap pasal cerita Triple S.
Oh sebelum tu, Cik Azmah ada tanya, "kenapa tak hantar kat mana-mana publication?"
"Tak de confident"
"Jangan macam tu... try hantar mana-mana" Cik Azmah ada sebut satu publication ni but Triple S tak nak mentionlah πŸ˜‚
Senyap jap lepas Aufa and Cik Azmah bercakap tadi.
...
Tiba-tiba...
"Sarah... Sarah kalau ada publish buku ke, bagitahu cikgu tau! Cikgu nak beli! Cikgu nak sokong!"
Oh. My. God.
Masa tu, waktu tu, perasaan tu, sukar digambarkan. Cikgu sendiri sokong weyh :") Rasa terharu tu... Ya Allah... hanya Allah yang tahu!
Waktu itulah, Triple S teringat kat Hashwria ngan sesiapa yang beri support pada Triple S!
Honestly... Triple S tak pernah tahu Triple S ada supporter yang begitu support Triple S! That feeling you know...
:')
:")

Thank you, Allah.
Terima kasih, Allah.

Thank you, guys :')

Triple S
Blogger Ellyiaa Emy said...

Hantar je la kat mana-mana publisher Kak Triple S. Mane tahu , akak boleh dapat jugak sikit duit nanti. :) Boleh guna untuk nak pergi kolej, shopping and others. Best ke tak best , belakang cerita. Janji akak dah cuba hasilkan novel akak. ^_^

 
Blogger Siti Sarah Sophia said...

Thank you! InsyaAllah selepas SPM tahun ni nak sambung segala cerita dan keluarkan semua idea yang sudah lama terperam ini. Terima kasih banyak-banyak! ^_^

 

Post a Comment

Done read my entry? Wanna comment? My pleasure...