TRIPLE-S LINK STUFF TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK FOLLOW BACK
Assalamualaikum!

Just a normal human name Siti Sarah Sophia #TRIPLE-S. Nothing much. Nothing special. 15. #SMKDJ #DJians #BLINKERS

Tagboard!


My Post


Thanks Bear

Photobucket
Layout Designer
β™₯gadis Prety
Others:
β™₯ β™₯ β™₯



Peraduan Menulis Blink Book
Entry updated on Thursday, 26 November 2015
Entry got 0 comments | Fly to top :3

Ahhh! Lamanya tak update blog! Last update was on 21 August. Lol~ Birthday Farisha tak salah masa tu haha.

5 November yang lalu, Kak Ain Maisarah ada post di laman fanpagenya mengenai peraduan novelistar. Wahhhh peraduan novelistar? Hell yeah semua orang tahu. Tiada maknanya nak buat terkejut ke apa an πŸ˜‚
I'm so excited so apa lagi. Bacalah syarat-syaratnya. Lagi excited bila Triple S pun boleh menyertai! Woohoo! I'm qualified yeahhh! Haha. So, Triple S pun ajaklah dua orang sahabat Triple S yang juga suka menulis ni. Ilya and Kaisah. Ilya tak boleh join sebab tarikh akhirnya singkat sangat.

Oh, Triple S tak sentuh tarikh akhirnya eh? Its on 30 November by the way. Yeah... 4 hari lagi dari tarikh Triple S berblogging ni hah.

Kaisah pula awal-awal buat bodoh. Haih minah sorang ni. Pertengahan November hari tu baru dia sibuk tanya. Entah berapa kali Triple S cakap kat tepi telinga dia pun, sekalipun tak masuk kepala otak dia πŸ˜‚ marah-marah pun, terang juga. Sayang kawan kan...

Triple S sedikit ragu-ragu nak buat cerita untuk menulis ni...
Temanya sama ada KOMEDI, CINTA atau SERAM.
I was like... mannnn
Tanya ibu, ibu cadangkan CINTA (yeah, sebab ibu banyak bagi Triple S baca novel CINTA...)
Still rasa ragu-ragu. Sebabnya, Triple S more to FAMILY and FRIENDSHIP. (Yeah... bacalah Terataikan? Family problem... Long-lost friendship... I'm really into it!)
Tapi Triple S tetap yakin! Berusaha! Lagi best bila ibu sendiri beri semangat and adik pun dah bayangkan kakak dia ni berjaya jadi penulis juga selepas 5 tahun *mata ke atas, tangan di bahu*

First try, okey kot...
Yang kedua, I'm DONE! I RUINED IT MANNNN HAHAHAHAHAHA. Kononnya nak try buat genre seram. Part ni, ibu kata 'boleh ke?'. So skeptikal okey. Triple S terasa HAHA. But then, yeah... BOLEH KE jadi masalah πŸ˜‚
I CAN'T!!!
Tapi selagi ada ruang untuk berjaya, selagi ada ruang untuk belajar, Triple S akan cuba.

Both, sent.

Shhhhhhhhiiiiiiixxxxx

Lepas hantar hilang keyakinan. Tapi tak apalah. At least I try an dari tak buat apa-apa. Doa, usaha, keyakinan, tawakal. InsyaAllah boleh! Amin! πŸ˜„

P/S : Delaila, if you read this, I'm sorry. Akak tak boleh nak sambung 2 Teratai for this time being. Broadband dah tak ada. Post entri ni pun guna tab 😭😭😭

Post a Comment

Done read my entry? Wanna comment? My pleasure...