TRIPLE-S LINK STUFF TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK FOLLOW BACK
Assalamualaikum!

Just a normal human name Siti Sarah Sophia #TRIPLE-S. Nothing much. Nothing special. 15. #SMKDJ #DJians #BLINKERS

Tagboard!


My Post


Thanks Bear

Photobucket
Layout Designer
♥gadis Prety
Others:



14 April - Pedih, Perit, Sakit...
Entry updated on Monday, 11 May 2015
Entry got 0 comments | Fly to top :3


Hai. Lama betul rasanya tak update blog kesayangan Triple S ni. Tugasan yang cikgu beri tak payah cakaplah. Itulah salah satu punca Triple S makin jarang update blog ni. Rindu pula rasanya. Haha. Sebab kedua pula, talian internet tiada! Broadband sudah lama tamat tempoh. Haila... haha.

Banyak perkara yang berlaku sepanjang tahun ni. Baru bulan lima, macam-macam dah jadi!

1. Triple S masuk kelas 4 Kempas bersamaan kelas ketujuh kalau ikut kita biasa cakaplah... Tapi kalau ikut aliran, I'm in the first pure art class. But then, tak sampai 2 minggu, kena tukar kelas ke 4 Jati (kelas keenam) yang dulunya kelas sub science kini kelas pertama sastera pula. Haih... macam-macam hallah sekolah Triple S ni. Hanya pada tahun 2014 saja sekolah tidak mengganggu kelas Triple S.

2. Lepas tu, dapat tahu Triple S tak dapat masuk SBP. Okey, relaks saja walau ada jugalah sedikit rasa kecewa. Ilya pun tak dapat. But then...

3. Almost one month... Ilya masuk MRSM 😢 Yeah... I know... I should happy for her. And yeah, trully I'm happy for her.

Kisahnya begini...
Triple S masih ingat lagi, waktu kami form 3, Ilya ada idea bengong. Haha. Dia kata kalau dia dapat tawaran SBP atau MRSM, dia tak akan beritahu soulmates (our group chat in WhatsApp) tapi dia akan tinggalkan nota untuk kami. I was like, "woi, bengong ke." Haha

Pada 14 April 2015, banyak perkara berlaku...
Ilya tak datang untuk Persatuan Pelajar Islam. Kami buat kuiz. Ada pula satu soalan yang kami tak boleh jawab dan Triple S pun kata, "Alaa... Ilya tak ada..."
Fatin dan lain-lain pun bereaksi yang sama.

Balik dari koko, Triple S pujuk ibu untuk bawa Ilya sekali dengan kami sekeluarga ke pesta buku pada 26 April. Pada mulanya, ibu risau juga sebab ibu kata, kebiasaannya kami sekeluarga akan merayau-rayau selepas ke pesta buku. Triple S kata, bawa sajalah! Lagipun, Triple S nak merayau dengan Ilya. Ibu terus setuju bila dengar perkataan 'merayau'. Haha

Sampai rumah, Triple S terus WhatsApp Ilya. She was so excited! Tapi bila tahu Triple S pergi pada 26 April, Ilya kata tak dapat pergi. Kebetulan pula hari sukan sekolah jatuh pada 29 April dan semestinya Ilya ada practice marching. Yeah, she was in marching team for Unggul.

Triple S reda jelah. Haha. Nak buat macam manakan? Tapi malam tu, Triple S nekad nak pujuk dia. Tapi tak sempat... Ilya screenshot bukti dia ditawarkan masuk MRSM Bentong, Pahang. I was like... Is this real? Bukan april foolkan? I cried.

Post a Comment

Done read my entry? Wanna comment? My pleasure...