TRIPLE-S LINK STUFF TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK FOLLOW BACK
Assalamualaikum!

Just a normal human name Siti Sarah Sophia #TRIPLE-S. Nothing much. Nothing special. 15. #SMKDJ #DJians #BLINKERS

Tagboard!


My Post


Thanks Bear

Photobucket
Layout Designer
♥gadis Prety
Others:Teman Lelaki Upahan - Azura Rasiddin
Entry updated on Monday, 21 July 2014
Entry got 3 comments | Fly to top :3

Oh my! Oh my! Oh my!

Paru-paru tersumbat! Need oxygen! I'm dying~!

Haha, dramatik tak? ><

Sebenarnya, Triple S terlebih teruja! My favourite novel for this year - Teman Lelaki Upahan karya Azura Rasiddin terbitan Karya Seni (hah, kau. Bila minat, semua benda nak dimention haha) akan diadaptasi ke drama di slot Akasia TV3! (harap tiada perubahanlah. Jangan dia tukar ke Astro. Aku bakar kang! Haha... Maklumlah, Triple S tiada Astro di rumah! :P )

Sebenarnya, Triple S sudah lama tahu Teman Lelaki Upahan akan diadaptasi cuma tidak terfikir, terniat mahu buat entri mengenai perkara ini. Segala keterujaan diluahkan kepada mangsa-mangsa Triple S iaitu:
  1. Ibu (Puan Ida Harwati)
  2. Ilya Zulaikha
Kenapa hanya mereka? Sebab ibu ialah ibu Triple S dan amat memahami anak dara sulung dia ini! ( :P ) Dan Ilya kerana erm... Sebab dia tahu Triple S gila kot! Hahaa.... Tapi serius... Memang banyak Triple S kongsi dengan Ilya.

Kali ini, Triple S tengok lagi entri di blog seorang kakak yang memaklumkan mengenai perkara ini (adaptasi) dan tiba-tiba terniat dan terfikir mahu share perasaan Triple S dengan kamu semua. ('semua' ke. Haha)

Cuba bayangkan! Teman Lelaki Upahan diterbitkan dan mula dijual pada pesta buku tahun ini - 2014 dan tiba-tiba dapat khabar berita - akan diadaptasikan! Ya Allah! Triple S sebagai pembaca pun dah excited nak mati, apatah lagi Kak Azura sendiri! Triple S teruja bukan apa, Triple S memang adore sangat novel tu!

At first, memang susah nak bayangkan watak Kyra Lydia. Erm... Bukan watak sebenarnya but cara pemakaian dia sebab pada awalnya, tidak dinyatakan dengan jelas cara pemakaian Kyra Lydia. Tapi watak EL (Ezwan Lutfi) sangat senang dibayangkan! Triple S bayangkan EL sangat berkarisma (cewah haha), good looking, smart dan semua yang best-best and handsome! Haha. Kyra Lydia pula Triple S bayangkan seorang yang sangat sophisticated, pendendam (however, I like it! Haha... Okay, I'm totally weird. Triple S suka watak sebegini! ><), penyimpan perasaan, perahsia (Ini yang buat cerita lagi best!) dan... perasaan tidak boleh diungkapkan dengan kata-kata. ><

And yeah... Apa Triple S yang describe pula! You guys bacalah novel tu! Serius best nak mati! Like... DAMN NICE! Haha... (Bila ini reaksi Triple S, ini bermakna novel itu sangat best. And you know what? Ibu Triple S tidak berapa suka novel ni... -_- Our taste are different tapi kami tetap anak beranak. Haha)


Triple S harap pelakon yang akan bawa watak Kyra Lydia, EL dan lain-lain just like what I imagine. Kalau tak, jahanam segala imagination. Haha... Oh ya, para pelakon juga masih belum diputuskan. (sebab itu Triple S harap begitu haha)

Amin...

P/S: How I wish, Kak Azura will read this... (In your dreams, Triple S!)

Triple S

Labels: , , , , ,

Blogger Zuera said...

Hey dear. I read!!! Thank u so muchhh. Im glad reading dis entry. Tsenyum je. Nantikan drama dis dec yeah.

Selamat hari raya... ;)

 
Blogger Nurul Syifa said...

Dream Kak Triple S termakbul :P

 
Blogger Nurul Syifa said...

Dream Kak Triple S termakbul :P

 

Post a Comment

Done read my entry? Wanna comment? My pleasure...